Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Juhtúrós húsgombócok

Szilveszterre ajánljuk!
2019. December 26.

A húsgombócok világosabb színe ne tévesszen meg senkit: a masszához kevert krémes juhtúrótól néznek ki egy kicsit másképp ezek a gombóckák. Az ízük fenomenális, tökéletes helyük lesz a szilveszteri hidegtálas asztalon! 

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 25 dkg darált sertéshús (vagy marha, sertés-marha)
  • 10 dkg lágy, krémes juhtúró
  • só (kevés!), őrölt fekete bors
  • kevés olívaolaj a sütéshez
  • 12 db mini mozzarella sajt
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

 

A darált húst keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a juhtúrót, kevés sót (a túró sósságának függvényében) és borsot, összedolgozzuk. 12 fasírtot formázunk belőle. A fasírtokat serpenyőben, kevés olajon átsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. 

A gombócokat 1-1 mini mozzarella sajttal kis nyársakra tűzzük. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tojáslikőrös golyók

Tojáslikőrös golyók

Pár perc munkával finom süti, persze csak felnőtteknek!
Mákos csillag

Mákos csillag

„Bejgli íz” villámgyorsan!
Birsalmasajtos-narancsos gyümölcskenyér

Birsalmasajtos-narancsos gyümölcskenyér

A klasszikus gyümölcskenyér nélkül nem telhetnek el az ünnepek…

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!